Suroviny
Pre správne vytvorenie receptúry je potrebné evidovať suroviny v rovnakej jednotke množstva. Program nedokáže správne uviesť hmotnosť v prípade, ak sú kombinované litre, kilogramy, gramy... Z toho dôvodu, pri vytváraní číselníka – zoznamu surovín je potrebné určiť spoločnú jednotku množstva, v ktorej sa budú zadávať jednotlivé suroviny. Pri tvorbe kalkulácií pre jedálne, reštaurácie (potravinárske prevádzky ) sa ako spoločná jednotka množstva používa gram.
Pred začiatkom práce s programom doporučujeme vytvoriť aspoň základný číselník surovín, ktoré sa budú v jednotlivých receptúrach používať. Pri vytváraní receptúry sa môže tento číselník ďalej dopĺňať.
Pri zmene ceny vstupnej suroviny je potrebné prekalkulovať aj ceny receptúr, v ktorých sa suroviny používajú. Prepočet ceny receptúr sa môže vykonať priamo z číselníka surovín ( po oprave ceny suroviny výberom spínača „Preceň“), alebo z evidencie receptúr ( takisto použitím spínača „Preceň“ ).